tu jesteś: Kosmetologia Słownik składników Acetaldehyde (Aldehyd octowy)

#0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Acetaldehyde (Aldehyd octowy)

Związek chemiczny. Może wywoływać zapalenie spojówek i alergie. Działa drażniąco na skórę. Niedozwolony w stosowaniu jako środek konserwujący. W kosmetyce stosowany częściej jako środek utrzymujący wilgotność lub zmiękczacz.

Kosmetyczny magazyn internetowy na Facebook

Polecamy

Portal pełen muzyki
Banner HypphairBanner Kosmed

©2011 Wszystkie prawa zastrzeżone | Artykuły i zdjęcia zamieszczone na stronie są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie oraz używanie bez pisemnej zgody redakcji jest zabronione.