tu jesteś: Kosmetologia Słownik składników Cholesterol (Cholesterol)

#0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Cholesterol (Cholesterol)

Jest obecny w niemal wszystkich żywych tkankach zwierzęcych i roślinnych. Występuje w cemencie międzykomórkowym i ludzkim łoju. Stosowany w kosmetyce jako dobry emulgator. Ma właściwości przeciwutleniające i nawilżające.

Polecamy

Banner HypphairBanner Kosmed

©2010 Wszystkie prawa zastrzeżone | Artykuły i zdjęcia zamieszczone na stronie są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie oraz używanie bez pisemnej zgody redakcji jest zabronione.