tu jesteś: Kosmetologia Słownik składników Ethyl Acetate (Octan etylu)

#0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Ethyl Acetate (Octan etylu)

Ester kwasu octowego z etanolem. W kosmetyce stosowany jako środek rozpuszczający do lakierów do paznokci i zmywaczy. Używany również jako rozpuszczalnik substancji aromatycznych.

Kosmetyczny magazyn internetowy na Facebook

Polecamy

Portal pełen muzyki
Banner HypphairBanner Kosmed

©2011 Wszystkie prawa zastrzeżone | Artykuły i zdjęcia zamieszczone na stronie są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie oraz używanie bez pisemnej zgody redakcji jest zabronione.