tu jesteś: Kosmetologia Słownik składników Polyethylene glycol PEG (Glikol polietylenowy)

#0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Polyethylene glycol PEG (Glikol polietylenowy)

Substancja szeroko stosowana we wszelkich preparatach myjących, tonikach, kremach, mleczkach i produktach o szczególnym zastosowaniu. Substancje te zatrzymują wodę w skórze, ułatwiają rozprowadzanie preparatu na skórze, emulgują kosmetyki (ułatwiają wymieszanie składników).

Kosmetyczny magazyn internetowy na Facebook

Polecamy

Portal pełen muzyki
Banner HypphairBanner Kosmed

©2011 Wszystkie prawa zastrzeżone | Artykuły i zdjęcia zamieszczone na stronie są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie oraz używanie bez pisemnej zgody redakcji jest zabronione.