tu jesteś: Kosmetologia Słownik składników Stearic Acid (Kwas stearynowy)

#0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Stearic Acid (Kwas stearynowy)

Jest związkiem otrzymywanym z naturalnych tłuszczów, olejów, wosków w postaci estrów z gliceryny. To nasycony kwas tłuszczowy występujący w postaci białej, przejrzystej, nierozpuszczalnej w wodzie masy (rozpuszczalnej w alkoholu), bez zapachu. Ma właściwości stabilizujące emulsje dodatkowo jest emulgatorem i środkiem pieniącym w mydłach. Myje i gruntownie oczyszcza skórę oraz chroni przed wysuszeniem.

Kosmetyczny magazyn internetowy na Facebook

Polecamy

Banner HypphairBanner Kosmed

©2007 - 2014 Wszystkie prawa zastrzeżone | Artykuły i zdjęcia zamieszczone na stronie są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie oraz używanie bez pisemnej zgody redakcji jest zabronione.

Serwis na swoich stronach www wykorzystuje m.in. pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Jeśli kontynuujesz przeglądanie naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki, przyjmujemy, że wyrażasz zgodę na użycie tych plików. Jednak zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information