tu jesteś: Kosmetologia Słownik składników

#0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Wyniki 1 - 10 z 24

Camphor (Kamfora)

Spotykana i wykorzystywana w kosmetykach szczególnie dla osób z trądzikiem i spierzchniętymi...

Capryllic-capric-lauric triglicerides (Trójglicerydy)

Związki pochodzenia odpowiednich kwasów (np. kaprylowego). Otrzymywane są z oleju krokoszowego....

Carrot oil (Olejek z marchwi)

Olej pochodzenia roślinnego o działaniu wygładzającym. Zatrzymuje wodę w skórze.

Castor oil (Olej rycynowy)

Oleista substancja pochodzenia roślinnego o działaniu wygładzającym. Zatrzymuje wodę w...

Centella Asiatica

Stymuluje odnowę komórkową. Poprawia krążenie podskórne, ujędrnia i wygładza.

Ceramide (Ceramidy)

Lipidy o swoistej budowie, występują w różnych tkankach, m. in. w skórze. Są głównym...

Chaber bławatek

Łagodzi podrażnienia, działa przeciwzapalnie i tonizująco.

Chamomile (Rumianek)

Ma działanie przeciwalergiczne, przeciwdziała stanom zapalnym skóry, ma właściwości...

Cholesterol (Cholesterol)

Jest obecny w niemal wszystkich żywych tkankach zwierzęcych i roślinnych. Występuje w cemencie...

Cimicifuga Racemosa (Pluskwica)

Bogata w fitoestrogeny o działaniu antyrodnikowym. Przeciwdziała starzeniu się skóry.

Strona 1 z 3

«123»

Polecamy

Banner HypphairBanner Kosmed

©2010 Wszystkie prawa zastrzeżone | Artykuły i zdjęcia zamieszczone na stronie są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie oraz używanie bez pisemnej zgody redakcji jest zabronione.