Elastin (Elastyna)
Białko budulcowe skóry właściwej. W kosmetykach używana jako substancja wiążąca wodę.
Wyniki 1 - 5 z 5
Elastin (Elastyna)Białko budulcowe skóry właściwej. W kosmetykach używana jako substancja wiążąca wodę.
| 2 odsłon
Więcej...
|
Epidermal lipid extract (Wyciąg substancji tłuszczowych naskórka)Patrz: Animal extracts. |
Ethyl Acetate (Octan etylu)Ester kwasu octowego z etanolem. W kosmetyce stosowany jako środek rozpuszczający do lakierów do...
| 1 odsłona
Więcej...
|
Ethyl Dihydroxypropyl PABA (Dihydroksypropyl etylu)Substancja pochodzenia chemicznego. W kosmetyce używana jako substancja absorbująca...
| 1 odsłona
Więcej...
|
Eucalyptus oil (Olejek eukaliptusowy)Substancja często stosowana w kosmetykach do leczenia trądziku i spierzchniętych warg. Drażni... |
©2011 Wszystkie prawa zastrzeżone | Artykuły i zdjęcia zamieszczone na stronie są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie oraz używanie bez pisemnej zgody redakcji jest zabronione.