Lactic acid (Kwas mlekowy)
Występuje w warstwie hydrolipidowej skóry. Wraz z innymi substancjami endogennymi stanowi...
Wyniki 1 - 10 z 13
Lactic acid (Kwas mlekowy)Występuje w warstwie hydrolipidowej skóry. Wraz z innymi substancjami endogennymi stanowi... |
Lanolin (Lanolina)Otrzymywana podczas wstępnej obróbki owczej wełny. Jest ona wydzieliną gruczołów łojowych... |
Lanolin alkohol (Alkohol lanolinowy)Patrz: Lanolin. |
Lanolin oil (Olej lanolinowy)Patrz: Lanolin. |
Lavender (Lawenda)Roślina z rodziny wargowych. Niezależnie od postaci (olejku, ekstraktu) może drażnić i... |
Lecithin (Lecytyna)Fosfolipid, z którego zbudowane są błony komórkowe człowieka, zwierząt i roślin. Powstaje w... |
Lemon (Cytryna)Ekstrakt dzięki zawartości witaminy C ma właściwości wzmacniające naczynia krwionośne.... |
Lemongrass (Palczatka kosmata)Niezależnie od postaci może drażnić skórę. |
Licorice root (Korzeń lukrecji)Doskonale wyrównuje koloryt skóry i łagodzi podrażnienia. Stosowana w kosmetykach wykazuje... |
Lilia wodnaEkstrakt tonizuje i łagodzi podrażnienia. |
Strona 1 z 2
©2010 Wszystkie prawa zastrzeżone | Artykuły i zdjęcia zamieszczone na stronie są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie oraz używanie bez pisemnej zgody redakcji jest zabronione.