Macadamia oil (Olejek z rośliny Macadamia)
Olejek uzyskiwany z australijskiej rośliny z rodzaju Macadamia. Olej roślinny skutecznie...
Wyniki 1 - 10 z 10
Macadamia oil (Olejek z rośliny Macadamia)Olejek uzyskiwany z australijskiej rośliny z rodzaju Macadamia. Olej roślinny skutecznie... |
Magnezium laureth sulfate (Lauretosiarczan magnezowy)Patrz: Sodium lauryl sulfate. |
Marine extracts ( Wyciągi morskie)Wyciągi z glonów, wodorostów i innych morskich roślin. Są stosowane w kosmetykach z uwagi na... |
Marjoram (Majeranek)Jako olejek ma właściwości relaksacyjne i przeciwbólowe. Niezależnie od postaci w jakiej...
| 1 odsłona
Więcej...
|
Melissa (Melisa)Jako wyciąg ziołowy stosowany zewnętrznie wykazuje właściwości przeciw wirusowe, przeciw... |
Menthol (Mentol)Często stosowany w kosmetykach do leczenia trądziku i spierzchniętych warg. Może powodować... |
Methylacrylate (Metyloakrylan)Substancje tworzące na skórze cienką błonkę, stosowane także w lakierach do włosów. Mogą... |
Methylparaben (Matylparaben)Patrz: Propylparaben.
| 1 odsłona
|
Mineral oil (Oleje mineralne)Szeroko stosowane w kosmetykach. Uważane za substancje, które nie wywołują podrażnień i... |
Mucopolysacharydes (Mukopolisacharydy)Składnik skóry. Po dodaniu do kosmetyku mają wiązać w niej wodę. |
©2010 Wszystkie prawa zastrzeżone | Artykuły i zdjęcia zamieszczone na stronie są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie oraz używanie bez pisemnej zgody redakcji jest zabronione.