Palm oil (Olej palmowy)
Olej pochodzenia roślinnego wygładzający skórę i zatrzymujący w niej wodę.
Wyniki 1 - 10 z 14
Palm oil (Olej palmowy)Olej pochodzenia roślinnego wygładzający skórę i zatrzymujący w niej wodę. |
Panthenol (Pantenol)Występuje w dwóch odmianach izomerycznych L-pantenol i D-pantenol. D-pantenol jest aktywny... |
Papaya (Papaja)Używana w kosmetykach jako eksfoliant. Może wywoływać podrażnienia. |
Pepermint (Mięta pieprzowa)Występuje w wielu kosmetykach i może powodować kontaktowe zapalenie skóry. Jest substancją... |
Petroleatum (Wazelina)Olej mineralny uzyskiwany z ropy naftowej. Jeden z najskuteczniejszych środków nawilżających.... |
Phospholipides (Fosfolipidy)Składnik komórek roślinnych i zwierzęcych. Po dodaniu do kosmetyku mają wiązać wodę w... |
Plant oils (Oleje roślinne)Oleje pochodzenia roślinnego. Zwykle zatrzymują wodę w skórze i wygładzają jej powierzchnię.... |
Polyacrylamide (Poliakrylamidy)Patrz: Methylacrylate. |
Polyethylene glycol PEG (Glikol polietylenowy)Substancja szeroko stosowana we wszelkich preparatach myjących, tonikach, kremach, mleczkach i... |
Propylene glycol (Glikol propylenowy)Patrz: Glycerin.
| 1 odsłona
|
Strona 1 z 2
©2010 Wszystkie prawa zastrzeżone | Artykuły i zdjęcia zamieszczone na stronie są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie oraz używanie bez pisemnej zgody redakcji jest zabronione.