tu jesteś: Kosmetologia Słownik składników

#0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Wyniki 1 - 10 z 12

Sage (Szałwia)

Niezależenie od postaci czy to olejku, czy ekstraktu może drażnić skórę.

| 2 odsłon

Salicylic acid (Kwas salicylowy)

To betahydroksykwas (BHA) skutecznie złuszczający wierzchnie warstwy naskórka. Może silnie...

| 1 odsłona Więcej...

Sandalwood oil (Olejek drzewa sandałowego)

Drzewo Sandałowe ( Santalum ) rośnie w południowo – wschodniej Azji , na wyspach...

SD alkohol (Alkohol SD)

Patrz: Alcohol.

| 4 odsłon

Seaweed (Wodorosty)

Patrz: Marine extracts.

Selenium (Selen)

Jest związkiem o silnych i skutecznych właściwościach przeciwutleniających.

Serum protein ( Białko surowicy)

Otrzymywane jest z krwi krowy lub świni i stosowane jako składnik nawilżający i wygładzający...

Shea butter (Tłuszcz masłosza)

Wytwarzane jest z owoców drzewa Karite - Vitellaria paradoxa (Afryka) Posiada silne właściwości...

| 1 odsłona Więcej...

Sodium laureth sulfate ( Lauretosiarczan sodowy)

Związek stosowany jako delikatnie myjący detergent. Często jest składnikiem szamponów i...

| 4 odsłon Więcej...

Sodium lauryl sulfate ( Laurylosiarczan sodowy)

Popularna substancja myjąca, którą można spotkać w większości szamponów i preparatów...

| 3 odsłon Więcej...

Strona 1 z 2

poprzednia12następna

Kosmetyczny magazyn internetowy na Facebook

Polecamy

Portal pełen muzyki
Banner HypphairBanner Kosmed

©2011 Wszystkie prawa zastrzeżone | Artykuły i zdjęcia zamieszczone na stronie są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie oraz używanie bez pisemnej zgody redakcji jest zabronione.